Loading...
Giriş Yap Hesap Oluştur ÜCRETSİZ İLAN VER

Müşteri Hizmetleri / (0312) 252 14 15

İkametgah Değişikliği Nasıl Yapılır ?

Anasayfa Yazılar İkametgah Değişikliği Nasıl Yapılır ?
Sevdiklerinizle Paylaşın

İkametgah Değişikliği Nasıl Yapılır ?

İkametgah değişikliği nasıl yapılır ?

Bazı durumlarda ikametgah değişikliği yapılması gerekiyor. Peki, ikametgah değişikliği nasıl yapılır ?

İşte ikametgah değişikliği nasıl yapılır sorusunun yanıtı

İkametgah, bir kimsenin yerleşme kast ve niyetiyle oturduğu yer anlamına geliyor. Taşınan kimselerin ikametgahlarını da gittikleri yere almaları gerekiyor. Peki, İkametgah nasıl değiştirilir?

İkametgah, bir kimsenin yerleşme kast ve niyetiyle oturduğu yer anlamına geliyor. Hukuken herkesin tek bir ikametgahının bulunması gerekiyor. Bulunduğu yerden taşınan kimselerin ikametgahlarını da gittikleri yere almaları gerekiyor. Peki, siz de taşındıysanız ve "İkametimi nasıl değiştirebilirim?" diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım. İkametgah değişikliği nüfus müdürlükleri aracılığı ile yapılıyor. Yapmanız gereken taşındığınız yeni yerin il nüfus müdürlüğüne gidip adresi bildirimi yapılması gerekiyor.

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 48 inci maddesi çerçevesinde adres bilgilerinin sağlıklı ve güncel tutulması amacıyla; beyan edilen adresin boş konut olması halinde, herhangi bir belge istenmiyor. Daha önce beyan edilmiş bir adresin birlikte oturma gerekçesiyle bir başka kişi tarafından beyan edilmesi halinde, ilgilinin hali hazırda o adreste oturan kişi ile birlikte müracaatı isteniyor. Birlikte müracaatın mümkün olmaması durumunda, adreste hali hazırda oturan kişinin apartman-site yöneticisi, lojman idaresi sorumlusu veya muhtar tarafından birlikte oturulduğuna ilişkin yazılı beyanı kabul ediliyor. Beyan edilen adresin daha önce bir başkası tarafından beyan edilmiş olması nedeniyle halen dolu olarak gözükmesi durumunda; adres beyanında bulunan kişiden beyanını teyit edici elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası yalnız takip eden son aya ait olmalı, noterden tasdikli kira sözleşmesi gibi belgeler istenir.

Ayrıca pandemi koşulları döneminde randevu sistemine geçilmiştir. Nüfus müdürlüklerine gitmeden önce telefonla randevu almanız önerilir. Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlık İşlemleri randevu uygulaması yalnızca Ankara, İstanbul, İzmir,  Antalya, Bursa ve Edirne illerinde uygulanmaktadır. Diğer İl Müdürlüklerinde randevusuz olarak devam etmektedir. 

Vatandaşlık işleri randevu için tıklayınız.

Güncelleme : 02.06.2022 Perşembe

Hemen ücretsiz ilan verin, kısa sürede alıcı bulun. ilanarat.Com

Ücretsiz İlan Ver!

Hemen
İlan Başvurunuzu
Yapın.

Danışmanlarımız
Başvurunuzu
İncelesin.

İlanınız
Tüm Ağımızda
Ücretsiz Yayınlansın!

Emlakçıdan veya Sahibinden Gayrimenkul ilanları için, Türkiye'nin Emlak İlan Sitesi ilanarat.Com

Copyright © 2021 Her hakkı saklıdır. ilanarat.Com